Striped Horse Craft Lager

Note moyenne 4

2 votes


Type
Vol. alcool
5,2%

Catégorie
Fermentation
Basse

Brasserie
Cape Brewing Company

Ville
Pays
Cape Town

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Description : Legend has it that our horse got his stripes fighting for a thirst quenching drink at a watering-hole. Fortunately these days it's not that hard to quench an African thirst. And with the launch of Striped Horse premium craft beer it's about to become even more enjoyable.

Now is truly a rewarding time for beer lovers as unique and increasingly diverse offerings are being brought to market. There is truly a beer renaissance gathering momentum as the grip of the formulaic beer giants loosens and, at long last, the nectar gets the treatment it deserves.

For us it has been impossible not to wade in and contribute to this contemporary return to the roots, which is why we are excited to bring the watering hole to you in the form of our crisp, refreshing beers, perfect for those hot African days…..and nights!

Brewed by Master Brewer Wolfgang Koedel

Our master brewer, Wolfgang Koedel, has 25 years of experience in the industry and is fiercely committed to achieving the clarity, quality and flavour that only small-batch, slow brewed craft beer can deliver. European-trained, internationally experienced and locally-based, he is a craftsman uniquely qualified to produce a beer inspired by Europe but born in Africa.

In combining European expertise and African enthusiasm, Striped Horse brings you premium beverages, conceived with passion and brewed with personality. Launching with a Lager and a Pilsner, the range will soon be supplemented with a Weiss Bier and a Fruit Beer.

Striped Horse Lager pairs a layered malt complexity with perfectly balanced hops to create textured yet easy drinking refreshment - the ultimate African thirst-quencher.

Striped Horse Pilsner is the true queen of beers, both elegant and voluptuous. Its complex, hoppy nose, subtle citrus undertones and balanced bitterness on finish, make for the perfect food beer.
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Catégorie Lager : Le mot lager est un terme générique qui désigne des bières à fermentation basse. On distingue les lagers en fonction de leur robe : les pale lager, les lagers ambrées et les lagers brunes.

La fraîcheur requise par le procédé de fermentation basse a l'avantage de protéger la bière contre les bactéries et les champignons. Les lagers ont une durée de conservation supérieure à celle des bières produites par fermentation haute. En revanche, les levures basses produisent moins d'alcool que les hautes, car leur action est ralentie par l'alcool qu'elles produisent.

Brassées en Bavière depuis le début du xve siècle, grâce aux conditions de fraîcheur favorables des contreforts des Alpes bavaroises, ces bières prennent leur essor au xixe siècle, grâce aux travaux du brasseur munichois Gabriel Sedlmayr et de son ami, l'autrichien Anton Dreher. C'est peut-être ce dernier qui produit en 1841 la toute première lager de type moderne, c'est-à-dire maîtrisée de façon scientifique, exploitable industriellement. L'année suivante, à Pilsen, en Bohême, Joseph Groll crée la bière que l'on appellera plus tard la Pilsner Urquell. Il donne, là, naissance à une variété de lager, la première bière blonde à robe claire : la pale lager, claire et limpide, qui va devenir le style de bière le plus répandu au monde. Le terme de pils (ou pilsner, ou pilsener) apparaîtra pour désigner spécifiquement les pale lagers brassées en République tchèque et Allemagne (sous le nom de Pilsner ou Pilsener).

Le terme « lager » vient du mot lagern, « stocker » en allemand, la fermentation basse étant suivie d'une phase de stockage au froid qui durait quelques mois — aujourd'hui, quelques semaines.

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Bière ajoutée le 8-04-2016 par Koehltard.